Koffie is een bron van voedingsstoffen en antioxidanten die de huid, de hoofdhuid en het haar ten goede kunnen komen. Je kunt het gebruiken om te exfoliëren, acne te behandelen, de doorbloeding te verbeteren en de pH-waarde in balans te brengen.

In dit artikel beschrijven we drie manieren om koffie te gebruiken behalve in de espressomachines.

Cellulitis verminderen

Koffie kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis op de huid.

Een klein onderzoek meldde dat een plaatselijk afslankingsproduct met cafeïne en verschillende andere actieve ingrediënten effectiever was in het verminderen van hardnekkige cellulitis bij vrouwen dan een placebo product.

Uit deze studie kan echter niet worden opgemaakt of de cafeïne, een andere stof of een combinatie de resultaten veroorzaakte.

Iemand zou kunnen proberen verse, natte koffiedrab te gebruiken om gebieden met cellulitis te scrubben en te scrubben. Het scrubben kan ook helpen de huid glad te maken en de doorbloeding te stimuleren.

Vermindering van opgezwollen ogen

Koffie kan goed zijn voor mensen met gezwollen, ontstoken ogen.

Cafeïne stimuleert de bloeddoorstroming en verwijdt, of verwijdt, de bloedvaten. Hierdoor neemt de doorbloeding toe, wat de huid kan helpen om op natuurlijke wijze strakker te worden. Het resultaat kan een vermindering van de ophoping van vocht onder de ogen zijn.

Andere bestanddelen van koffie, zoals chlorogeenzuren, kunnen ook de ontsteking rond de ogen verminderen.

Probeer rond de ogen te deppen met een pasta van zeer fijn gemalen koffie en de vloeistof van de koffie zelf.

Exfoliatie

Koffiedik is een uitstekend scrubmiddel. Het koffiedik lost niet op in water, waardoor het goed is om dode huidcellen weg te schrobben.

De resultaten van een onderzoek uit 2013 suggereren dat stoffen in koffie ook helpen bij het bevorderen van een gezonde huid. Cafeïnezuur, een antioxidant, kan het collageenniveau stimuleren en de vroegtijdige veroudering van cellen tegengaan.

Cafeïnezuur heeft ook antimicrobiële eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen ziektekiemen. Om deze bevindingen te bevestigen zijn meer studies bij mensen nodig.

Om een eenvoudige scrub te maken, combineer je:

  • een kwart kop verse koffiedrab
  • een kwart kopje bruine suiker
  • genoeg citroensap voor de gewenste consistentie

Scrub het mengsel om de paar dagen in de huid na het wassen van het lichaam. Laat de scrub een paar minuten op de huid zitten en spoel het dan af.

Lees ook: Enkele comfort en gezondheidsvoordelen van vloerverwarming