Als je momenteel aan diamond painting doet of je begint er net mee, dan vraag je je misschien af wat jouw opslagmogelijkheden zijn. Opslag is een belangrijke overweging, omdat de boren die je gebruikt uitzonderlijk klein zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat je ze gemakkelijk kunt bereiken voor jouw diamond painting projecten.

Jouw boren klaarmaken voor opslag

Je kunt kiezen voor harde opbergmogelijkheden of voor opbergzakjes. Het hangt gewoon af van de hoeveelheid boren die je gebruikt, jouw individuele voorkeuren, en de methoden die je wenst te gebruiken voor het labelen. Je kunt de onderstaande opties bekijken om te zien wat voor je het beste werkt. Ze kunnen je ook inspiratie geven om zelf enkele nieuwe opbergmogelijkheden te creëren.

Voordat je een optie voor opslag kiest, moet je ook nadenken over waar je jouw zakjes of potjes en jouw diamond painting kits zult bewaren.

Zoek een verticaal archief- of organisatiesysteem

Een van de beste manieren om alles georganiseerd en op één plaats te houden, is een archiefkast te kopen met slank gelijnde lades waarin je jouw boren en kunstwerken kunt opbergen. Zoek een verticaal bestand met minstens 10 laden waarin  je jouw kunstwerken plat kunt leggen. Je kunt ook een 10-lades utility organizer met onderzetters gebruiken. Op die manier kun je jouw organiser verplaatsen naar waar je ook in jouw huis aan het schilderen bent.

De juiste maat kast/ organizer-systeem kiezen

Als je gekleurde laden gebruikt, kun je jouw spullen kleurcoderen, waardoor het makkelijker wordt om georganiseerd te blijven. Kies een opbergsysteem dat ongeveer 2,5 cm breed, ongeveer 2,5 cm diep en iets meer dan 1,5 m hoog is.

Zorg ervoor dat je een organiser kiest met knoppen op elke lade, zodat de lades eenvoudig te openen zijn. Elke lade moet gemakkelijk kunnen worden uitgeschoven zodat u snel en gemakkelijk toegang hebt tot jouw kunstbenodigdheden, inclusief boren, afgewerkte kunstwerken of projecten waaraan je werkt.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?