Je hoeft geen fortuin uit te geven om inbrekers op afstand te houden. Hier zijn enkele manieren om uw huis te beveiligen.

1. Installeer timers

Wanneer u vertrekt voor werk of afspraken of op vakantie gaat, kunt u met behulp van timers op verlichting en TV’s een “iemands thuis”-look creëren. Geen verrassing, er zijn veel gadgets beschikbaar. Fake TV, bijvoorbeeld, simuleert de flikkerende lichten van een televisie, en van buitenaf lijkt het erop dat iemand tv kijkt.

2. Beveiligde airconditioning

Onbeveiligde airconditioners voor ramen kunnen een gemakkelijke ingang bieden voor een oplichter. Gebruik een airconditionerbeugel, een schuifraamslot of hoekverbindingen.

Verwante post: Dingen om op te letten bij de aankoop van een motorfiets

3. Verstopplekken verwijderen

Als je struikgewas te hoog, te vol, te dicht begroeid of niet goed verdeeld is, ben je een mooie schuilplaats voor een potentiële inbreker. Snoei en snoei de aanplantingen.

4. De ramen goed controleren

Zijn de raamvergrendelingen bedienbaar? Zo niet, laat ze dan repareren of vervangen. Overweeg ook om aftermarket raamsloten te installeren, waarmee u het raam een paar centimeter kunt openen terwijl u het nog steeds veilig houdt. Een ander alternatief is het gebruik van goedkope raambreukalarmen. Bekijk onze handleiding voor het kopen van ramen.

5. Deuren beoordelen

Oké, dus je zult waarschijnlijk niet in staat zijn om zelf een weekend lang nieuwe deuren te installeren. Maar u kunt wel uw voor-, zij- en achterdeuren inspecteren. Vervang holle (lees: lage kwaliteit en gemakkelijk te bereiken) deuren door massieve (van hout of metaal) of met metaal beklede deuren. Bekijk onze aankoopgids voor toegangsdeuren.

Schuifdeuren hebben een sluiting om ze te sluiten, maar zijn vaak een gemakkelijke ingang voor inbrekers. Om het nog veiliger te maken, plaatst u een op maat gezaagde houten plug of een verstelbare veiligheidsbeugel in de binnenste vloerrail, of overweegt u een vloerbout toe te voegen.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn er een heleboel manieren om je huis te beveiligen. Probeer alle tips te volgen en vergeet niet om een borg certificaat te halen, dit is extreem belangrijk. Met een borg certificaat kan je aantonen welke beveiligingsmaatregelen zijn genomen door jou. Zo een certificaat is 5 jaar geldig in combinatie met een onderhoudscontract. Een borg certificaat is voor de inboedel verzekeraar het belangrijkste bewijs.