5 Tips om je tanden te bleken op een natuurlijke wijzen

5 tips van tandartsen om zelf tanden bleken op een natuurlijke manier te bleken:

1) Aardbeien bevat appelzuur, wat een natuurlijke tandbleker is. Houd de aardbeien echter niet te lang op je tanden sinds het fruitzuur het glazuur kan aantasten’, adviseert een doktor uit Amerika.

2) “Van voedingsmiddelen die stevig of knapperig zijn, is het bekend dat ze helpen om de tanden schoon te maken terwijl ze worden gegeten. Appels worden beschouwd als een ‘natuurlijke tandenborstel’ en is een geweldige manier om onderweg de tanden schoon te maken. Andere keuzes zijn rauwe wortelen, selderij en popcorn. Al deze voedingsmiddelen staan bekend als “afwasmiddel”, omdat de ruwe randen functioneren als een reiniger om bacteriën uit de tanden te verwijderen.”, zegt Dr. Mirco Kuyt

3) “Dit kan voor velen een verrassing zijn, maar kaas staat er ook om bekend dat het helpt om gezonde witte tanden te behouden’, voegt Dr. Mirco Kuyt toe. Hoewel kaas zeer vettig is, versnelt hij de neutralisatie van zuren en de re-mineralisatie van het glazuur. Minder schade aan ons glazuur betekent minder verkleuring. Daarnaast bevat kaas ook veel calcium, dat bekend staat om zijn versteviging van botten en tanden. Voor een gezonder alternatief werken melk en yoghurt op dezelfde manier als de kaas.”

4) “Hoe witter het voedsel is dat je eet, hoe witter je tanden zullen zijn”, adviseert Dr. Andres van Buren. Voorbeelden van wit voedsel zijn kip, rijst en vis.

5) “Kauwgom is ook zeer bevorderlijk voor het behoud van een witte glimlach”, beveelt Dr. van Buren aan. Kauwgom helpt om de tanden mechanisch schoon te maken door het verwijderen van vuil, en het stimuleert de productie van speeksel, wat het vermogen van uw speeksel om zuren te neutraliseren en uw glazuur te re-mineraliseren verhoogt, wat uiteindelijk uw tanden versterkt. Zorg ervoor dat je een suikervrije kauwgom kiest en als het tandvlees blekende eigenschappen heeft, is dat nog beter!