Er zijn verschillende dingen waar je naar moet kijken als je op zoek bent naar een motorfiets. Wees je bewust van je bereidheid en expertise die je kunt toepassen op je motorfiets. Vraag de verkoper naar de geschiedenis van de motorfiets en naar de juiste documentatie. Controleer op tekenen voor het geval het was in een ongeval en berekenen hoeveel het zal kosten om alles wat het nodig heeft op te lossen.

Je kan gestrest of zelfs een beetje angstig zijn als dit je eerste keer is dat je een motorfiets koopt. Veel mensen zijn geweest waar je bent en hebben uiteindelijk een aantal prachtige motorfietsen herbouwd. Je neemt de eerste stappen naar een dergelijk resultaat. Lees verder voor meer informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een motorfiets.

Voordat je gaat

Er zijn een paar dingen die je moet regelen voordat je zelfs maar naar de motor kijkt.  Ten eerste, koop nooit ongezien een motorfiets. Kijk en bekijk een motorfiets altijd met eigen ogen voordat je hem koopt.  Als je niet in staat bent om aanwezig te zijn tijdens een motortransactie, stuur dan een vertrouwd familielid of vraag het een expertise die weet waar ‘ie het over heeft.

LEES OOK: Nep-flitser gemaakt door 72 Jarige en Nep-flitsbus in Nederland

Ten tweede, print een verkoopbon uit om de verkoper te vragen deze in te vullen als u hem uiteindelijk koopt.  Als je de verkoopbrief vergeet, maar je hebt een stuk papier en een pen, dan kun je zelf een verkoopbrief uitschrijven.

Wees bewust van je wil en expertise

Het internet en YouTube zijn geweldige hulpmiddelen om te gebruiken om te leren hoe je iets echt kunt repareren.  Als je de drive hebt, kun je een motorfiets zonder ervaring repareren en restaureren. Voor meer info kun je kijken op: https://www.marcelvanhooijdonk.com/de-bouw/.

Tegelijkertijd moet je je bewust zijn van je expertise en ervaring.  Voor sommigen kunnen kleine problemen ver over hun hoofd gaan en voor anderen is een motorrevisie geen probleem.  Voordat je naar een fiets kijkt, moet je je bewust inspannen om te weten wat je wel en wat je niet comfortabel kunt repareren.

Je wilt niet op een motor stappen, halverwege komen en beseffen dat je te ver gaat, dan moet je het ding voor minder verkopen dan waarvoor je het gekocht hebt, naast een beschadigd ego.  Je weet dat je dit kunt doen, maar zorg er wel voor dat je twijfels het je ook laten doen.