De kosten van thuisbeveiligingssystemen zijn afhankelijk van de prijs van de apparatuur, het plan, de installatie en nog veel meer. Bij het zoeken naar het beste systeem voor de beveiliging van het huis, is het gemakkelijk om je af te vragen, hoeveel gaat dit echt kosten? Veel van wat gaat in de kosten van de binnenlandse beveiligingssystemen is de apparatuur. Je maandelijkse kosten voor huisbeveiliging kunnen ook bestaan uit 24/7 professionele monitoring diensten, bewakingscamera cloud-opslag en de mogelijkheid om je huis beveiligingssysteem te controleren met behulp van de mobiele app van je beveiligingsprovider.

Hoeveel kost een draadloos alarmsysteem?

Vandaag de dag, de gemiddelde kosten voor thuis alarmsysteem monitoring diensten varieert van €15 tot €35 / maand. De aanloopkosten van thuis alarm apparatuur varieert meestal van €100 tot €250 en de maandelijkse kosten van de beveiligingsapparatuur variëren van €10 tot €35/maand. Beide zijn kosten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van je thuisbeveiligingssysteem. Professionele bewaking bied je 24/7 bewaking van je huis en beveiligingsapparatuur is een noodzakelijke stap in de beveiliging van je huis.

Is professionele bewaking de moeite waard?

Gecontroleerde thuisbeveiligingssystemen worden geleverd met professionele bewakingsdiensten om je huis 24 uur per dag, 7 dagen per week en 7 dagen per week te bewaken om jou en de hulpdiensten te waarschuwen als er een sensor wordt geactiveerd om je waardevolle spullen te helpen beschermen tegen inbraken, brand en rookdetectie. Het laagste basis ADT-plan is inclusief de kosten voor professionele bewaking van €28,99/pm. Het hangt allemaal af van de beveiligingsbehoeften van je huis.

Maar houd er rekening mee dat als er gevaar wordt gedetecteerd, professionele bewakingsdiensten eerst contact met jou zullen opnemen als er een sensor wordt geactiveerd. Nadat de beveiligingsprovider contact met jou en eventuele noodcontacten heeft opgenomen, nemen zij namens jou contact op met de politie. De vertraging tussen de getriggerde sensor en de hulpverleners die bij jou thuis komen, kan dus lang zijn.

Aan de andere kant zullen ongecontroleerde binnenlandse veiligheidssystemen je automatisch direct op de hoogte stellen wanneer een sensor wordt geactiveerd. Zodra jij op de hoogte bent gesteld, moet je bepalen of het een vals alarm is of dat je de hulpdiensten moet bellen. Doe-het-zelf-huishoudsystemen zijn goedkoper, omdat de meeste functies en apparatuur vooraf worden aangeschaft.

Lees ook: De voor- en nadelen van de Euro