Hoeveel kost een website?

De kosten voor het bouwen van een website kunnen sterk variëren, dit is zeer afhankelijk van de hulpmiddelen en diensten die je gebruikt om een site te maken. Het zelf maken van een website met behulp van een content management systeem zoals WordPress kost tussen de €100 en €200, terwijl de kosten van professionele websites variëren van €500,- tot meer dan €20.000,-

Of je nu zelf een site gaat maken of een professional inhuurt om het voor je te laten maken, je hebt altijd een host nodig. Dit kan wel oplopen tot €20,- per maand.

Voordelen van WordPress

WordPress is een de meest populaire website systeem in de wereld. Het was een van de eerste CMS die in staat stelde om complexe sites te bouwen zonder programmeer ervaring, dit met met behulp van vooraf ontworpen thema’s en plugins.

Hier zijn de beste voordelen van WordPress

  • WordPress is compleet gratis: WordPress CMS is gratis te gebruiken; de enige kosten zijn de aankoop van een domeinnaam 
  • Gratis Templates (Thema’s): Thema’s dienen als WordPress website blueprints; deze kunnen online worden gevonden. Je kan ze dan eenvoudig aanpassen naar jouw smaak. Dit maakt het maken van een website in WordPress eenvoudig.
  • Geen programmeer ervaring nodig : Er bestaan vele plugins in de plugin-store van WordPress. Neem de Site-builder plugins aan. Met deze plugins kan je een hele site zonder een snufje code maken. Alleen een beetje slepen, plaatsen en aanpassen, voila je site is klaar.
  • Actieve community: Er is een grote community van ontwikkelaars en WordPress-gebruikers die online ondersteuning bieden aan elkaar en anderen bij het maken van hun eigen websites; WordPress biedt ook een uitgebreid documentatie aan die makkelijk is te begrijpen.
  • Uitgebreide mogelijkheden: WordPress plugins kunnen worden toegevoegd aan WordPress-sites voor extra functionaliteit, door functies toe te voegen zoals e-commerce mogelijkheden met bijvoorbeeld WooCommerce. Ook kan je widgets toevoegen voor e-mailverzameling.

Conclusie

Een site maken kost als je het zelf gaat doen met WordPress ongeveer €200,- als je plugins en thema’s gaat kopen. Naast deze eenmalige kosten moet je ook nog je domeinnaam en hosting maandelijks betalen, wat kan oplopen tot €20,- per maand. Ik raad aan om je website te laten maken door een bedrijf die professionele en goedkope websites maakt zoals webstick.nl  hiermee bespaar je een hoop tijd en krijg je een prachtig website die je zelf makkelijk kan beheren.