Er wordt gezegd dat je niet echt kunt beweren dat je alles wat Vietnam te bieden heeft in één bezoek hebt verkend.

Echter, net als elke andere bestemming, die je wilt verkennen en touren, moet je een aantal serieuze voorbereidingen treffen als je het meeste uit je bezoek wilt halen.

In deze lijst delen we de leuke dingen, de coole dingen en juweeltjes die we hebben gevonden.

>>> Kijk voor meer gedetailleerde reisgidsen en algemene reisinformatie over Vietnam op localvietnam.nl

Verken de Hang Son Doong grot

Gelegen in Phong Nha-Ke Bang nationaal park, is de Hang Son Doong grot de grootste bekende grot ter wereld. Je wordt getrakteerd op een zeldzame plek in het nationale park waar de grot te vinden is. Toeristen komen naar dit nationale park om de verbazingwekkende grot te zien, die vanwege zijn grootte een goede reputatie heeft. Je moet echter wel een toegangsprijs betalen om de grot te betreden en de schoonheid van de grot te ervaren.

Goed om te weten: Je kunt deze grot niet betreden zonder enige gids. Je moet een gids halen en u kunt hier zelfs slapen.

Ervaar een modderbad in de donkere grot-hang Tối (en Zipline)

In hetzelfde gebied, bij de enorme grot van Hang Son Doong, bevindt zich de zogenaamde Dark Cave. De Dark Cave is een lange grot waar je met een kleine groep naar binnen gaat en je bent gewapend met een helm en een lamp. Aan het einde van de Dark Cave staat een modderbad op je te wachten. Het is puur plezier! De groep is beperkt tot 15 personen (ongeveer). Je kunt ook samen genieten van een beetje kajakken en een klein waterpark met de Dark Cave. Je begint met een 400m Zipline, wandelt in de grot, neemt het bad en geniet vervolgens van het waterpark met zipline, waterfietsen en nog een paar leuke spelletjes. Je hoeft niets van tevoren te boeken. Ga gewoon naar de Dark Dave, koop je entree en ga naar binnen. De tour begint zodra er genoeg mensen binnen zijn.

Zoek rust in Dalat (of Da Lat)

Zet je schrap voor een ontspannende sfeer op het hoogland. Als je daar een beetje actie bij wilt, kun je deelnemen aan de sportevenementen op de heuvels van Dalat. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de dorpen die de rijke cultuur van de regio ontsluiten, terwijl je op die serene plek troost vindt. Dalat is ook de streek waar ze wijn produceren. Probeer een paar lokale wijnen, ze zijn lekker! Een ander hoogtepunt is de nachtmarkt direct in het centrum van de stad. Je kunt het niet missen!

Lees ook: Tips om een accountant voor je onderneming te kiezen