Een man die gevraagd is om een nep flitspaal neer te halen, heeft geweigerd om dit te doen en zei dat anderen in zijn dorp geïnteresseerd zijn in het hebben van een flitspaal.

Mike Lacey, 72, installeerde de camera in Beeston, Bedfordshire, een dorp dat door de A1 in feite in tweeën wordt gedeeld.

Een snelheidscamera aan de noordzijde is momenteel uit verrichting en M. Lacey zei dat de bestuurders 90mph (144km/h) op de 50mph (80km/h) weg bereikten.

Ook in Nederland zijn er nep-flitsers

Volgens groot vastgoed eigenaar Marcel van Hooijdonk zijn er ook in Nederland nep-flitsers. In Breda op de zuidelijke rondweg was er eerst een bosje aangeplant speciaal voor politie agenten, maar dat bosje is verwijderd. Vervolgens heeft de gemeente een bord geplaatst met een nep-flitsbus. Zo zie je maar weer dat M. Lacey niet een genie was.

Nep-flitser in Beeston gaat niet weg

Hij zei dat hij de dummy niet zal verwijderen totdat er een “succesvolle oplossing” is.

Highways England zei dat het een “vervangingssysteem” aan het ontwerpen was en dat het de installatie van de heer Lacey’s niet kon ondersteunen.

Gerelateerd: Een studenten kamer vinden in Nederland

M. Lacey zei een Centrale ambtenaar van de Raad Bedfordshire van de Raad hem vroeg om de camera na een klacht van Snelwegen Engeland te verwijderen, die zei het bestuurders afleidde.

Beeldbijschrift

Mike Lacey heeft gezworen de dummy camera te houden tot een oplossing is gevonden…
De gepensioneerde petrochemisch ingenieur besloot de zaken in eigen hand te nemen “omdat niemand enig teken van herstel van de situatie heeft laten zien”.

De dummy op Mr Lacey’s Grade II-gebouw ziet eruit als een gemiddelde flitspaal, gemaakt van afvoerpijpen, goten en afvoerpijpen, die allemaal voor ongeveer £40 gekocht zijn bij een lokale doe-het-zelfzaak.

Hij zei: “De camera die ik heb neergezet, werkt. Als je nu naar het verkeer op de A1 kijkt en naar de flitspaal die ik heb geplaatst, zie je de remlichten daadwerkelijk aankomen”.