Venture Campus bieden ondersteuning voor training, advies, investeringen en onderzoek & ontwikkeling voor nieuwe start-up bedrijven in Nederland, Vlaanderen.

KMO-groeisubsidie

De KMO groeisubsidie is voor KMO’s die een strategisch groeitraject willen realiseren door middel van aankoopadvies of het werven van een strategische medewerker.

De KMO-groeisubsidie is een subsidie-instrument waarmee de Vlaamse overheid KMO’s ondersteunt bij het realiseren van hun eigen groeitraject. Ben je van plan om een nieuwe bedrijfsstrategie uit te rollen? Ga je nieuwe producten lanceren of ga je nieuwe markten verkennen? Dan is de kmo-groeisubsidie misschien wel geschikt voor jou.

Met de KMO-groeisubsidie subsidie subsidieert de Vlaamse overheid immers de strategische kennis die nodig is om succesvol te zijn in een dergelijke heroriëntatie. Je kunt zelf kiezen op welke manier je die kennis wilt verwerven. Je kan kiezen om samen te werken met een strategisch adviseur of je kan ook iemand aanwerven. Een combinatie van beide is ook een optie.

Lees hier meer over KMO groeisubsidie

Kort samengevat

Wie komt in aanmerking?
KMO’s met een vestiging in Vlaanderen
Waar is het voor?
strategisch advies van een externe dienstverlener of de brutosalariskosten voor de aanwerving van een strategisch profiel
Bedrag
max. € 50.000 subsidie per jaar per groeitraject

MKB e-wallet

Een maatregel die ondernemers financiële steun geeft bij de aankoop van opleidingen en advies.
De SME e-wallet is een maatregel waarbij je – als ondernemer – financiële steun krijgt bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Deze diensten omvatten opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je onderneming.

Kort samengevat

Wie komt in aanmerking?
KMO’s en beoefenaars van vrije beroepen
Waar is het voor?
training en advies
Bedrag
7.500 euro voor kleine bedrijven of 7.500 euro voor middelgrote bedrijven

Lees ook: Leuke dingen om te doen in Vietnam