Naast fietsen, openbaar vervoer en auto’s kun je in Nederland ook terecht bij taxi’s. Wij hebben de belangrijkste informatie en tips over taxi’s in Nederland verzameld.

Taxi’s vanaf de luchthaven

Vanaf elke Nederlandse luchthaven kun je gemakkelijk een taxi nemen naar je bestemming, zoals Taxi Airport – Breda.Volg de taxiborden op Amsterdam Airport Schiphol naar de reguliere taxistandplaats. Er staan altijd voldoende taxi’s klaar om je naar jouw bestemming te brengen. Naast de reguliere taxi’s zijn er eind 2014 elektrische taxi’s geïntroduceerd op Schiphol. Deze elektrische taxi’s van Tesla zijn niet alleen ecologisch verantwoord, maar bieden ook veel ruimte en comfort.

Gebruik een geautoriseerde taxi

Verschillende taxibedrijven zijn beschikbaar in de grote steden. Je kunt ze gemakkelijk herkennen aan het ‘Taxi’ bordje op het dak van de auto en de blauwe nummerplaten. In veel steden zijn er vaste taxistandplaatsen (vooral in de buurt van populaire pleinen, attracties en stations). Als je een taxi wilt nemen, zorg er dan voor dat je in een geautoriseerde taxi stapt. Elke taxi in Nederland moet op verzoek een chauffeursattest met foto laten zien. Elke taxi moet in het bezit zijn van een rijbewijs. Daarnaast moeten de taxitarieven duidelijk zichtbaar zijn in en buiten de taxi. Tot slot moet de chauffeur aan het einde van de rit een geprinte tarieflijst kunnen overhandigen, waarop gegevens over de rit en het taxibedrijf moeten staan.

Tarieven

Vraag altijd naar de geschatte prijs van de rit voordat je in de taxi stapt. Zorg ervoor dat de meter begint te lopen wanneer je rit begint om discussies achteraf te voorkomen. Taxi’s hebben een starttarief van 7,50 euro, inclusief de eerste twee kilometer voor maximaal vier personen. Het tarief bestaat uit het starttarief plus de afstand en de duur van de rit. Het tarief kan variëren van € 0 tot € 2,20 per extra kilometer. Als je een taxi vraagt om op je te wachten, bedraagt het maximumtarief € 33,- per uur.

Lees ook: Welk type horeca servies is geschikt voor jou?