Ben je net begonnen met zwemmen? Hier zijn een paar tips die uw zwemsessie net dat beetje leuker en productiever kunnen maken. Van opwarmen tot het dragen van de juiste duikbril, u kunt in een mum van tijd uw zwemsessie verbeteren.

Draag zwemdoppen

Tijdens het zwemmen is het handig om oordoppen op maat zwemmen te dragen, zeker als je een oorinfectie hebt. Het houd je oor droog en je kan geen infecties oplopen zo.

Oefen uw ademhaling

Probeer na het glijden aan je zijde te gaan en wat ademoefeningen te doen. Ademhaling is de sleutel tot een succesvolle beroerte, en hoe meer tijd je kunt besteden aan het perfectioneren van je techniek, hoe beter.

Zorg goed voor je uitrusting

Was uw zwemkleding grondig na elke zwembeurt om er zeker van te zijn dat u zich van het chloor ontdoet. Dit zal helpen de levensduur van het materiaal te verlengen.

Goede uitrusting hebben

Kies zorgvuldig en zorg ervoor dat u niet alleen koopt wat er goed uitziet, maar ook wat echt praktisch is. Sommige zwempakken en zwembroeken van trendy boetieks zien er misschien geweldig uit, maar kunnen hun vorm verliezen of vervagen na een paar keer zwemmen.

Haal een plastic doos

Ga naar een van de doe-het-zelfmagazijnen en koop een van de kunststof bakken die je gebruikt voor opslag thuis. Het is veel verstandiger om na het zwemmen natte spullen in een plastic doos te gooien dan deze in een sporttas te stoppen.

Zonnebril voor zwemmen

Als u overweegt om in de zomer in open water te gaan zwemmen, overweeg dan om een bril met zonnelenzen te kopen. Ze gedragen zich als een gewone zonnebril en beschermen uw ogen tegen de zon.

Je hoofd beschermen

Regelmatig gebruik van een zwaar gechloreerd zwembad kan uw hoofdhuid aantasten en soms afschilferen. U kunt dit vermijden door een goedkope dop te dragen – het kan het verschil maken.

Je zwembril frequent vegen

Een veiligheidsbril is een essentieel onderdeel van een goede zwemprestatie en kan beslaan als er niet voor wordt gezorgd. Haal wat ontluisterende vloeistof en gebruik deze regelmatig voor het zwemmen.