Zodra de weg minder wordt bewandeld, is het behang steeds meer gemeengoed geworden voor de alledaagse huiseigenaar. Maar als je nieuw bent in de wereld van het behang, vraag je je waarschijnlijk af: Wat is de beste manier om te manoeuvreren door de schijnbaar eindeloze selecties om jouw individualiteit het beste tot uitdrukking te brengen? En als je eenmaal de perfecte rollen bij de hand hebt, waar moet je dan naartoe?

Bekijk de onderstaande tips om jezelf makkelijker te helpen.

Klik hier als je fotobehang wilt bestellen.

Behang dat past bij de stijl van de kamer

Denk eerst aan de stijl van de kamer die je aan het inrichten bent:

  • Als het romantisch is, probeer dan delicate dammen en bloemen met fijne lijnen in gedempte, pastelkleuren.
  • Als het casual is, zijn faux afwerkingen zoals kralenbord en stucwerk eenvoudige, nonchalante opties. Pairing beadboard behang met organische, vloeiende bloemmotieven zorgt ook voor een ontspannen gevoel in huis.
  • Als het eigentijds / modieus is, overweeg dan een gedurfde geometrie met hoogglans en metallic accenten. Grootschalige en gedurfde bloemen maken dit jaar ook een high-fashion statement.
  • Als het traditioneel is, kijk dan eens naar de ingewikkelde damasten en strepen, die perfect passen bij het traditionele meubilair en decor.

Hoe moet je behang in de kamer stijlen?

Zoek vervolgens uit hoe je het behang in de kamer gaat gebruiken. Alle stijlen werken niet op dezelfde manier. Hier zijn de verschillende opties:

  • Bedek alle vier de muren. Een klassiek, eenvoudig streepdesign dat horizontaal aan alle vier de muren wordt opgehangen, geeft een frisse, eigentijdse uitstraling. Grootschalige en eenvoudige ontwerpen zullen een kamer niet overweldigen, maar voegen een trendy twist toe.
  • Kenmerkend voor één wand. Kies een dramatisch, gedurfd patroon om een deel van een kamer te accentueren, zoals achter een bank of bed. Ontwerpen met een vleugje metallic, mica of glans geven een chique, glamoureuze touch.
  • Behang met een stoelendrager. Als je werkt met een stoelendrager die een muur scheidt, is het gemakkelijk om er een unieke interesse in te wekken. Voor een klassieke look, probeer schilderbaar kralenbordbehang voor onder de stoeltjesreling. Hang boven de stoeltjesreling een groot formaat bloemen- of damastfles op voor een vernieuwde look. Een andere interessante manier om te werken met een stoelendrager is om de muur te verankeren met een patroon eronder, zoals dramatisch damastbehang, en een coördinerende kleur erboven te schilderen.
  • Het toevoegen van behang op deze manier zorgt voor een uniek verrassingselement dat niet vaak in ruimtes te zien is.
  • Voeg je interesse toe aan het plafond. Krijg de uitstraling van tinnen plafonds met beschilderbare pleinen. Geschilderd in een klassieke metallic tint, kun je gemakkelijk een Victoriaanse look van het tinnen plafond bereiken.

Lees ook: Waarom gebruiken we behang?