Karper neemt meestal ’s nachts zijn waakzaamheid af omdat de lijnen veel minder zichtbaar zijn, en de vissers aan de oever zijn een stuk stiller als ze met hun hoofd naar beneden hangen. Dit is allemaal afhankelijk van de visserijdruk en de patronen van het meer, maar in wezen komen sommige meren ’s nachts echt tot leven.

Karperaas om ’s nachts te vissen mag niet anders zijn dan dagvissen, al moet er wel voor gezorgd worden dat er veel verschillende trekpleisters en geuren in het gebied aanwezig zijn. Je moet de tijd voor zonsondergang gebruiken om een goed aasbed uit te spuwen, klaar voor de karper om het te vinden en te beginnen met voeden. Deze methode zal veel aantrekkingskracht uitoefenen op je aasplekken, waar scholen vissen zich gaan voeden zodra de zon ondergaat en hun vertrouwen groeit.

Lees verder voor enkele tips voor nachtvissen.

Bereid thee en koffie

Het is belangrijk om warm te kunnen blijven is belangrijk voor het comfort tijdens de nachtelijke sessies. De mogelijkheid om ’s morgens een warme drank te maken zal je leven veranderen. Compacte kachels zoals deze zijn tegenwoordig zeer licht van gewicht en hebben geen grote gasflessen meer nodig. Ze zijn heel gemakkelijk in je tas te gooien zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. Als je een alles-in-één koopt, hoef je alleen maar het zakje te pakken als je de deur uitgaat en heb je altijd verse thee of koffie, waar je ook bent.

Gebruik glow sticks

Als de zon ondergaat, kan het moeilijk zijn om je horizon marker te zien om je tuigage weer op de juiste plek te krijgen. De beste horizon markeringen, zoals een bepaalde boom, zijn overdag en ’s nachts te zien, maar waar dit niet mogelijk is, kun je een partner vragen om rond het meer naar de andere oever te lopen en een gloeistok op de oever ertegenover te zetten. Op deze manier kun je bij zonsondergang gewoon naar de glow stick gieten in plaats van te proberen uit te zoeken naar welke dip in de bomen je moet gieten.

Lees ook: Hoe houd je je kind veilig van elektrische apparaten?