Zelfstandigen zijn betekent dat je meer belastingvoordelen krijgt, maar je moet wel een beetje voor ze werken. Persoonlijk advies krijgen van een CPA is het beste, maar eerst is het de moeite waard om zelf wat onderzoek te doen.

Heb je nog vragen over je belastingzaken? Ga dan naar telefoonnummer belastingdienst klantenservice.

Met deze informatie moet het gemakkelijk zijn om te vinden welke voordelen je kunt benutten, dus ga vooruit en bespaar geld!

Verminder je fiscale aansprakelijkheid door het kiezen van de juiste juridische entiteit

Afhankelijk van hoe lang je al ondernemer bent, kun je al dan niet een specifieke rechtspersoon laten oprichten. Verrassend genoeg kan dit een groot effect hebben op de belastingen die je betaalt.

Er zijn verschillende soorten basisbedrijfsonderdelen. Elk type entiteit gaat anders om met belastingen, dus als je niet de juiste entiteit voor je situatie gebruikt, kun je meer belastingen gaan betalen dan nodig is.

Als je de entiteit kiest die het beste bij je bedrijf past, kun je aanzienlijk besparen op de belastingen. Ook hier geldt dat overleg met een CPA of zelfs met een advocaat van onschatbare waarde is. Een gekwalificeerde professional kan je helpen om de juiste entiteit voor je te kiezen en het meest te besparen op de belastingen.

Haal het meeste uit je winst door jezelf uit te betalen

Eigen baas zijn is een van de beste en meest uitdagende dingen om ondernemer te zijn.

Het kan bijvoorbeeld raar zijn om te denken om jezelf uit te betalen. Maar vaak betalen ondernemers zichzelf als laatste. Het is cruciaal om te weten hoe je jezelf moet betalen, en er zijn veel factoren die hierbij een rol spelen.

Ten eerste zal je bedrijfseenheid grote invloed hebben op je opties – des te meer reden om de juiste entiteit voor jou te kiezen!

Ten tweede, voor de beste resultaten, scheidt je je persoonlijke en zakelijke financi├źn. Dit betekent het openen van een nieuwe zakelijke rekening bij een bank (en misschien zelfs een creditcard of twee).

Tot slot, beslis de beste manier om zelf te betalen. Hoe vreemd het ook lijkt, in de meeste gevallen is het betalen van een salaris een uitstekende optie. Zorg er gewoon voor dat je jezelf op een gestructureerde manier betaalt.

Lees ook: Subsidies voor ondernemers: Alles in het kort