Als er één zekerheid is van de huidige pandemie, is dat de wereld na het coronavirus heel anders zal zijn dan voor de uitbraak. De gevolgen van deze crisis zullen diepgaand en langdurig zijn, maar ondanks de huidige ontberingen zullen we belangrijke lessen leren, die op de lange termijn een positief effect zullen hebben op de samenleving als geheel.

In het bijzonder zullen we getuige zijn van fundamentele veranderingen in de koopgedrag van consumenten, op manieren die we nog niet volledig hebben begrepen. We kunnen er echter zeker van zijn dat duurzaamheid, het milieu en de invloed van de consumptie op onze planeet centrale thema’s zullen zijn in het besluitvormingsproces van de consumenten, naarmate we verder komen.

Een gebied waarop we een paradigmaverschuiving verwachten, is mobiliteit, in het bijzonder de relatie van een individu of huishouden met mobiliteit. In onze visie zullen gezinnen en individuen, in alle steden en dorpen in Nederland, de ‘status quo’ van hun zittende relatie met mobiliteit hevig ter discussie stellen. Oudere mobiliteitsmodellen met vervuilende benzine- en dieselvoertuigen in het centrum van een individueel of familie-ecosysteem zullen worden verweesd en vervangen door nieuwe mobiliteitsconcepten. Gezinnen zullen hun auto’s vervangen door gemakkelijkere, goedkopere en milieuvriendelijkere oplossingen. De norm van twee vervuilende auto’s met verbrandingsmotor (ICE) buiten een gezinswoning zal worden vervangen door kleinere, zuiver elektrische auto’s, e-bikes en e-scooters met een positiever resultaat voor het milieu.

Top redenen om een elektrische scooter of elektrische fiets te bezitten

Geldbesparing

Wie wil er nu niet besparen op het hard verdiende geld! Het is moeilijk om dit punt te overschatten. Een electric scooter kopen is aanzienlijk goedkoper dan een ICE-auto (benzine en diesel). De besparing komt niet alleen door de brandstof, maar ook door minder parkeren, congestieheffing, service, onderhoud, reparatie en verzekeringskosten. Een individu en gezin kunnen aanzienlijk besparen, wat gezien het huidige economische klimaat voor iedereen welkom is!

Handiger en tijdbesparing

Hoeveel van jullie zijn gedwongen om de plannen te laten varen of te laat te komen voor werk en vergaderingen vanwege vertraagde treinen, buizen en bussen? Of zijn ze vast komen te zitten in een nooit eindigende verkeersopstopping? Of meerdere verbindingen moeten nemen om een bepaalde bestemming te bereiken? Met elektrische scooters en e-bikes heb je je dag zo goed mogelijk in de hand, dat je de planning veel beter onder controle hebt. Je vertrekt wanneer het nodig is en komt op tijd aan.

Milieuvriendelijk

Voor veel consumenten is dit nu kritischer dan ooit, omdat we ons tijdens de huidige lockdown realiseren dat de luchtkwaliteit is verbeterd en de geluidsoverlast van vooral vervuilende benzine- en dieselvoertuigen met een verbrandingsmotor (ICE) is verminderd. Bovendien willen velen van ons het milieu niet verder vervuilen. Elektrische voertuigen, in het bijzonder batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), zijn net als e-scooters emissieloos, d.w.z. dat deze voertuigen geen uitlaatgassen hebben en de lokale luchtvervuiling niet verhogen zoals conventionele scooters. Hetzelfde geldt voor elektrische fietsen en elektrische scooters. Allemaal keuzes voor e-mobiliteit die milieuvriendelijk zijn.

Lees ook: Is recruitment een professionele beroep?