Bloggen werd de laatste jaren erg populair en het blijft maar meer en meer tractie krijgen. Aangezien WordPress het meest populaire blogging platform op de markt is, is het niet meer dan logisch dat het bovenaan de lijst van alle toekomstige bloggers staat. Nieuwe bloggers worden echter geconfronteerd met de vraag om de juiste hosting dienst voor hun blog te kiezen. Hosting is erg belangrijk, vooral wanneer je van plan bent om je blog te veranderen in een winstgevende carrière.

Er zijn een heleboel hosting opties, maar laten we ons richten op wat bloggers het meest interesseren – managed WordPress hosting. Wat managed WordPress hosting betekent, is dat de hosting provider zich uitsluitend richt op het verbeteren van jouw WordPress-platform. Dat omvat meer snelheid, verbeterde beveiliging, meer opslagruimte en ga zo maar door. Om je te helpen dit beter te begrijpen, zijn hier de voors en tegens van managed WordPress hosting.

Verhoogde snelheid van de website

Tegenwoordig is snelheid de belangrijkste factor voor de online bevolking. De mogelijkheid om zonder vertraging door je website te navigeren is belangrijk voor klanten. Het kan het verschil betekenen tussen een aankoop doen en voorgoed vertrekken. Ook, als je blog traag is, zul je nog niet veel leads genereren en deze alleen omzetten in klanten. Daarom biedt managed WordPress hosting een verhoogde snelheid voor je platform.

Vergeleken met shared hosting waar de snelheid is verdeeld over alle gebruikers, is managed hosting specifiek gericht op jou, wat betekent dat je recht hebt op de volledige omvang van de snelheid die wordt aangeboden. Dat betekent dat je website soepel verloopt en je je geen zorgen hoeft te maken over slechte recensies van je bezoekers. Bovendien kan een snelle website snelheid de laadtijd van de pagina met twee seconden verminderen, wat veel is in de huidige normen.

Verbeterde beveiliging

De veiligheid van je website is cruciaal voor jou en je bezoekers. Naarmate de technologie vorderde, werden de hackers steeds geavanceerder. Vandaag de dag is elk stukje informatie online te vinden en hackers hebben de neiging om dat feit uit te buiten om waardevolle gegevens in handen te krijgen. De beveiliging van je website moet je topprioriteit zijn en met managed WordPress hosting wordt je beveiliging goed afgehandeld.

Lees ook: Waarom is er behoefte aan lasersnijden?