De productie- en productieprocessen over de hele wereld ontwikkelen en innoveren zich in een steeds sneller tempo en naarmate de innovatie evolueert, moeten ook alle processen en mensen die de drijvende kracht achter deze processen zijn, zich ontwikkelen en innoveren.

Terwijl conventionele vormen van snijden goed werkten, was er behoefte aan een veiliger, efficiënter en betrouwbaarder proces dat in lijn met de groeiende vraag naar productie en productie kon toenemen.

Lasersnijden is hiervoor de oplossing, omdat het sneller, preciezer en langer kan werken, wat er mede voor zorgt dat producten meer kunnen doen en onnodig veel componenten verliezen. Dit heeft ertoe geleid dat het is overgenomen als een fundamenteel proces in tal van industrieën, waaronder de automobiel-, luchtvaart-, elektronica-, halfgeleider- en medische sector.

Hieronder hebben we gekeken naar de enorme reeks voordelen die het snijden met lasers deze en andere industrieën over de hele wereld heeft opgeleverd. Ben je op zoek naar een plek om iets te laseren? Hier kan je lasersnijden.

Eén laser kan worden gebruikt voor meerdere toepassingen

Naast het feit dat het snijproces zelf geschikt is voor een reeks verschillende toepassingen, zult u ook merken dat één enkele laser ook meerdere toepassingen heeft. De warmteafgifte, intensiteit en duur van de laserstraal kunnen worden geregeld, waardoor de straal op verschillende manieren kan snijden en beter kan werken met verschillende materialen.

Bovendien kan één snijlaser worden gebruikt voor veel soortgelijke processen, zoals graveren, markeren en boren.

De voordelen van het snijden met een fiber laser

Het is belangrijk om op te merken dat er niet slechts één type of techniek van lasersnijden bestaat, en er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen allemaal. We hebben hier een aantal voor- en nadelen van een van de drie belangrijkste snijprocessen behandeld:

Het fiber laser snijproces

Dit is het proces dat we hier bij SPI Lasers gebruiken, vanwege de voordelen die het biedt ten opzichte van de andere twee laserprocessen. Het kan werken met zowel metalen als niet-metalen, maar heeft een levensduur van ongeveer 25.000 uur in vergelijking met de 8.000 tot 15.000 uur van het kristallaser snijden.

Het heeft een straalintensiteit die ongeveer 100 keer sterker is dan die van een gaslaser, en het heeft goedkope onderdelen voor het geval u het moet repareren, hoewel deze machines zelden onderhoud nodig hebben.

Lees ook: De beste dingen om te doen in het Nationale Park de Hoge Veluwe, Nederland