Veel mensen zijn gepassioneerd over maandelijks geven en denken dat het een manier is om een duurzaam, voorspelbaar inkomen op te bouwen, dat een liefdadigheidsinstelling naar een hoger niveau kan tillen. Neem de tijd en bouw het goed op, dan verandert het lot van de organisatie die jou wilt zien slagen. Het hebben van terugkerende maandelijkse donatiemogelijkheden voor donateurs is duidelijk een win-winsituatie voor jouw organisatie en jouw donateurs. Als jouw non-profitorganisatie geen maandelijks ondersteunend donatieprogramma aanbiedt, verliest u geld dat u zich niet kunt veroorloven om te negeren.

Wil je je abonnement op Plan Nederland opzeggen? Lees eerst het artikel hieronder!.

Lees in het onderstaande blog twee redenen waarom maandelijks geven belangrijk is voor non-profit organisaties.

Bied gemak voor donateurs

Het hebben van de mogelijkheid om blijvend te geven is ook voor donateurs een overwinning! Het leven van jouw donateurs is al ontworpen rond maandelijkse terugkerende betalingen, zoals voor hun mobiele telefoons, internet, films, muziek enz. De betaalbaarheid en het gemak van online terugkerende donaties is vooral aantrekkelijk voor duizenden mensen – een belangrijk donorsegment waar elke organisatie zich mee bezig zou moeten houden.

Bouw betere relaties op met meer trouwe donateurs

De communicatie met duurzame donateurs is minder gericht op het werven en meer gericht op hoe hun giften een echt verschil hebben gemaakt voor het programma en de missie van de organisatie. En laten we eerlijk zijn, maandelijkse donateurs waarderen dat je ze niet zo vaak mailt. Door terugkerende donaties genieten duurzame donateurs regelmatig van de “feel good” die gepaard gaat met het weten dat hun steun anderen helpt. Het is dus geen verrassing dat donateurs die maandelijks donaties geven de neiging hebben om zich meer in te zetten voor jouw zaak dan donateurs die eenmalige giften geven. Maandelijkse donateurs zijn niet alleen loyaal en toegewijd aan jouw organisatie, ze zijn ook meer geneigd om jouw evenementen het hele jaar door bij te wonen en jouw non-profit te verdedigen voor hun vrienden en familie (helpen bij het werven van nieuwe donateurs!).

Lees ook: Is het installeren van USB-outlets het waard?