Van boren en pennen tot lichtkussens, hier zijn de basisbenodigdheden voor diamantschilderen om je voor te bereiden op deze prachtige en ontspannende nieuwe hobby.

Bekijk de benodigde gereedschappen op Diamond Painting Markt.

Boren en pennen

Het absoluut belangrijkste gereedschap dat u nodig hebt voor het schilderen met diamant is een applicator pen. Er zijn twee belangrijke diamantstiften waaruit je kunt kiezen: boorstiften en wasstiften. Laten we eens kijken hoe elk type wordt gebruikt:

  • Diamantboorpennen – Boorpennen zijn de meer traditionele optie, en ze worden meegeleverd in elke diamond painting kit. Met dit type pen doop je de pen in de wax of lijm en pak je de diamant. Vervolgens leg je hem op zijn plaats op het doek.
  • Diamond wax pennen – wax pennen brengen de wax direct aan op het diamanten werkstuk, waardoor de extra stap overbodig wordt. Als de was van een pen op begint te raken, slijp je hem gewoon en kun je verder gaan met jouw kit.
  • Opraappen met diamantboorschijf – Deze pennen hebben een zelfklevende schijf aan één uiteinde waarmee je gemakkelijk diamanten kunt oprapen door hem over een blad te rollen. Je kunt hem ook rollen om diamanten neer te leggen en zelfs om ze te verwijderen.

Het is ook belangrijk op te merken dat elke diamant kunst kit wordt geleverd met lijm of wax om je op weg te helpen, dus er is geen noodzaak om dit accessoire te zoeken.

Lichtkussen

Een ander praktisch accessoire is het diamantschilderij lichtkussen. Niet alleen kan een lichtkussen elke diamant van onderen verlichten, waardoor een oogverblindende weergave ontstaat, maar het kan ook de vermoeide ogen verminderen. Diamond schilderij licht pads zijn vooral handig om ervoor te zorgen dat elke diamant stuk wordt geplaatst in zijn respectieve plaats, het elimineren van ongevallen en fouten. Op deze manier weet je precies waar die boor moet gaan! Natuurlijk kunnen lichtpads op batterijen werken of oplaadbaar zijn.

Lijm of was

Elke set met diamantkunst bevat een soort lijm, of het nu lijm of was is. Met behulp van de holle punt van je pen, schep je de lijm op en vervolgens de diamantboor. Dit is bedoeld om het gemakkelijk te maken elke gekleurde edelsteen over te brengen naar hun locatie zonder te laten vallen. Zodra je de locatie hebt gevonden, breng je de boor over op het zelfklevende canvas. En het is niet nodig om de lijm opnieuw aan te brengen. Je kunt dezelfde druppel opnieuw gebruiken.

Je kunt talloze online tutorials vinden die je leren hoe je de lijm moet gebruiken. Als diamond art schilderen nieuw voor je is, ga er dan een paar zoeken om jezelf vertrouwd te maken met de technieken.

Lees ook: Enkele comfort en gezondheidsvoordelen van vloerverwarming