Waarom is het serviesgoed van een restaurant een integraal onderdeel van je business ontwerp? Als je een nieuw restaurant opent, is elk element belangrijk. Het eten, de inrichting en het personeel vertellen allemaal het verhaal van jouw merk en jouw missie. In deze uiterst belangrijke elementen is het servies inbegrepen, dat je eten onder de aandacht brengt en de culinaire vaardigheden van je chef-kok in het beste licht stelt.

Bij de keuze van het restaurant serviesgoed spelen een aantal factoren een rol, zoals de sfeer die u wilt uitstralen en je budget.

Sfeer

Wanneer je restaurant zich nog in de planningsfase bevindt, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt wat je in jouw restaurant wilt uitbeelden. Is het een prima restaurant of een vrijetijdsrestaurant? Ben je op zoek naar iets verfijnd of naar plezier en trendy? Is de sfeer die je zoekt chique en verfijnd of warm en kleurrijk?

Dus, bijvoorbeeld, als je van plan bent om een leuk dinertje te openen, of een bakkerij/koffieshop, dan zijn klassieke witte borden en koffiebekers prima te gebruiken. Als je restaurantconcept etnisch is, zoals in het Mexicaans of Italiaans, kun je kiezen voor borden met gedurfde kleuren en ontwerpen. Je servies moet een afspiegeling zijn van je restaurant thema en een aanvulling op de algehele inrichting van je restaurant. Sommige commerciƫle serviesgoed kan zelfs worden aangepast met je restaurant naam en logo zoals horeca servies door Villeroy & Boch.

Budget

Er is geen ontkomen aan de beperkingen van de budgettaire overwegingen wanneer je een restaurant opent, maar zelfs als je een specifiek budget in gedachten heeft, moet je rekening houden met de waarde van al je aankopen. Houd er rekening mee dat het kopen van betere en duurzamere stukken, die een beetje duurder zijn, je op de lange termijn geld kan besparen. Goede kwaliteit porselein zal niet zo veel krassen wanneer het gestapeld is, de bodem is glad en het is beter bestand tegen markeringen achtergelaten door serviesgoed. Hoewel restaurant serviesgoed over het algemeen hoger geprijsd is dan servies die worden gebruikt voor het huis, is de investering de moeite waard.

Lees ook: Tips voor karpervissen in de nacht